Race range : 42,195

Ένα αγώνισμα που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους θιασώτες σε ολόκληρο τον κόσμο, η Μαραθώνια Σκυταλοδρομία, θα αποτελέσει την καινοτομία του φετινού Minerva Nicosia Marathon. Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από έξη (6) δρομείς που θα τρέξουν την συνολική απόσταση των 42,195 μέτρων. Οι έξη δρομείς θα μοιραστούν την απόσταση ως ακολούθως:

1ος δρομέας – 10 χιλιόμετρα       2ος δρομέας – 5 χιλιόμετρα        3ος δρομέας- 5 χιλιόμετρα

4ος δρομέας – 5 χιλιόμετρα       5ος δρομέας – 10 χιλιόμετρα      6ος δρομέας – 7,195 μέτρα

Τα σημεία εκκίνησης/αλλαγής σκυτάλης θα ανακοινωθούν και οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στα σημεία τους τουλάχιστον 75 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Με βάση το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής του Αγώνα που έχει εξασφαλιστεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας , η συμμετοχή θα επιτρέπεται μόνο σε δρομείς που θα προσκομίσουν συμπληρωμένη και υπογραμμένη την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται ως Παράρτημα στο παρόν πρωτόκολλο. Συνίσταται όπως οι δρομείς παρουσιάσουν και αρνητικό τεστ COVID-19 που έχει διενεργηθεί εντός διαστήματος 24 ωρών πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει όπως και στους υπόλοιπους αγώνες ανά κύματα – οι δρομείς θα χωριστούν σε μπλοκ των Οι δρομείς κατανέμονται σε μπλοκ – με βάση τον αναμενόμενο χρόνο τερματισμού του κάθε δρομέα που υποχρεούται να δηλώνει κατά την εγγραφή του –  κάθε ένα από τα οποία θα περιλαμβάνει το πολύ 100 άτομα. Συνεπώς, σε κάθε μπλοκ – με ατομική ευθύνη του συμμετέχοντα δρομέα – θα τηρείται για κάθε δρομέα ο κανόνας της φυσικής απόστασης 2,00μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση.

Στον μπλοκ της εκκίνησης (αυτό πριν την Αψίδα Εκκίνησης) και στο προηγούμενο αυτού θα υπάρχει ευδιάκριτη σήμανση, με βάση τον παραπάνω κανόνα, για την θέση κάθε δρομέα στο έδαφος, σε κάθε σειρά και σε κάθε στίχο.

Οι δρομείς θα εκκινούν ανά ομάδες των 25 ατόμων κατά το μέγιστο και με διαφορά τουλάχιστον 20 λεπτών ανά εκκίνηση στην περίπτωση μαραθωνίων, και τουλάχιστον 5 λεπτών στην περίπτωση μικρότερων αποστάσεων.

Οι συμμετέχοντες σε κάθε όμιλο και σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από την γραμματεία και δεν πρέπει να αλλάζουν για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης. Ταυτόχρονη εκκίνηση, χωρίς την τήρηση χρονικής απόστασης ανάμεσα σε κάθε σειρά, επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις Παγκυπρίων  Πρωταθλημάτων που διοργανώνει η Κ.Ο.Ε.Α.Σ, για αθλητές και αθλήτριες που έχουν Δελτίο Υγείας και ΜΟΝΟ εφόσον προσκομίσουν συμπληρωμένη και υπογραμμένη την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται ως Παράρτημα στο παρόν πρωτόκολλο και νοουμένου ότι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος παρουσιάσουν και αρνητικό τεστ για COVID-19 που έχει διενεργηθεί εντός διαστήματος 72 ωρών πριν από την ώρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος.

Στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Κ.Ο.Ε.Α.Σ η εκκίνηση της πρώτης σειράς των δρομέων του εκάστοτε επόμενου της εκκίνησης μπλοκ θα πρέπει να έχει χρονική απόσταση τουλάχιστον 2 λεπτών από την εκκίνηση της τελευταίας σειράς των δρομέων του εκάστοτε μπλοκ εκκίνησης.

Συνίσταται σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι την εκκίνησή τους, δηλαδή μέχρι και να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις σταθερής θέσης που θα πρέπει να προβλέπονται για τουλάχιστον 2 ομίλους πριν την γραμμή εκκίνησης.

Στην διαδρομή υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα στα οποία θα προσφέρονται νερό και ηλεκτρολύτες, ενώ στην γραμμή τερματισμού θα προσφέρονται νερό και φρούτα σε πλαστικές σακούλες.
Αποχωρητήρια θα υπάρχουν στην εκκίνηση και ανά πέντε περίπου χιλιόμετρα (θα φαίνονται στον χάρτη της διαδρομής) ξεκινώντας από το 7ον χιλιόμετρο.
Στο τέλος της διαδρομής οι δρομείς θα παραλάβουν το μετάλλιο τους, νερό και φρούτα σε πλαστική σακούλα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΙΒ
Οι αριθμοί συμμετοχής με το chip χρονομέτρησης (BIB number) θα αποσταλεί με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier service) σε φάκελο. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΒ συμμετοχής την ημέρα του αγώνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
Το κόστος εγγραφής στον αγώνα ανέρχεται στα €119.99 (εκατόν δεκαεννέα ευρώ και 99 σεντς), ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές για αθλητές δρομικών σωματείων, μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου. Η συμμετοχή ομάδων εθνοφρουρών (κληρωτών) είναι ΔΩΡΕΑΝ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα θα διέλθει από τις κυριότερες οδούς της Πρωτεύουσας – όπως και τα προηγούμενα χρόνια – και θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί από κοινού με την Αστυνομία Κύπρου

Registration Fees 119.99

Date / Time 30/04/2022 ( 6:00 pm - 11:59 pm )

Venue Η διαδρομή του αγώνα θα διέλθει από τις κυριότερες οδούς της Πρωτεύουσας – όπως και τα προηγούμενα χρόνια – και θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί από κοινού με την Αστυνομία Κύπρου

Keep jumping. Mam with prosthetic leg.
javelin 3504x2336 wallpaper_www.wallpapername.com_89
gettyimages-545759740-612x612
download (6)
istockphoto-77930917-170667a
download (5)
Keep jumping. Mam with prosthetic leg.
javelin 3504x2336 wallpaper_www.wallpapername.com_89
gettyimages-545759740-612x612
download (6)
istockphoto-77930917-170667a
download (5)

OUR ROUTE