Το Troodos National Forest Park Trail Championship  TrailTroodos© είναι ένα πρωτάθλημα που αποτελείτε από έξη αγώνες κατάταξης ορεινού τρεξίματος και ένα μεγάλο τελικό αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή TrailTroodos©.

Ο κάθε αγώνας θα αναδεικνύει τους νικητές του, ενώ ταυτοχρόνως οι δρομείς με την συμπλήρωση της συμμετοχής στον κάθε αγώνα και αναλόγως με την κατάταξη τους θα συγκεντρώνουν βαθμούς που μεταφέρονται στην συνολική βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Η συνολική  συγκομιδή βαθμών θα μεταφέρεται στον τελικό αγώνα Muflon Trail©. Ο τελικός αγώνας θα αναδεικνύει τον Πρωταθλητή Ορεινού Τρεξίματος Κύπρου Trail Troodos και ο οποίος θα κερδίζει την συμμετοχή του σε αγώνες του εξωτερικού.

Οι αγώνες με χώρους εκκίνησης χωρία της οροσειράς του Τροόδους όπως τα Σπήλια, Πρόδρομο, Μηλικούρι και Κακοπετριά θα διέλθουν από πανέμορφα και τραχιά μονοπάτια της φύσης, χωμάτινους δασικούς δρόμους, ποταμούς αλλά και απάτητα μονοπάτια και με διαφορετικές αποστάσεις. Οι δρομείς θα απολαύσουν τις όμορφες πλαγιές του Ολύμπου, τα βουνά του Κύκκου, τις απότομες πλαγιές της Μαδαρής και την φιλοξενία των χωριών της περιοχής Τροόδους. Η απόσταση και βαθμός δυσκολίας θα διαφέρει και σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν δύο αγωνίσματα.

Το Πρωτάθλημα διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό RuNicosia με την στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, και την συνεργασία του Τμήματος Δασών και Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους. 

Πέραν από τον αγωνιστικό χαρακτήρα του πρωταθλήματος, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τα αγριολούλουδα προς εξαφάνιση, της περιοχής Τροόδους, που περιέχονται στην Κόκκινη Βίβλο. Για κάθε αγώνα έχει επιλεχθεί ένα αγριολούλουδο το οποίο και απεικονίζεται στο πίσω μέρος του μεταλλίου του κάθε αγώνα. Τα αγριολούλουδα που έχουν επιλεχθεί είναι τα:

  1. Acinos troodi subsp. troodi (Ακίνος ο τροόδιος υποείοδς ο τροόδιος) 2)
  2. Cynoglossum troodi (Κυνόγλωσσο το τρόοδιο)
  3. Onosma troodi (Ονόσμα η τροόδια)
  4. Scilla lochiae (Σκίλλα της λοχ) Προς τιμή της Λαίδης Λοχ
  5. Pinguicula crystalline Pinguicula crystallina (Πινκουίκουλα η κρυστάλλινη)
  6. Crocus cyprius (Κρόκος ο κύπριος)

 

Mouflon Trails at ...

The Mouflon Trails at Mylikouri is the second of seven trail races making up “Trail Troodos-Troodos National Forest Park Trail Championship” this being a series of trail r...

Troodos Geopark Tr...

A challenging event for trail runners, comprising two races on for experienced and demanding runners and the second one for novice and less experienced runners who prefer shor...

Verengaria Trail R...

All information about the race will be released soon